Gå til hovedindhold

Siddestillingsanalyse

Har du en borger, som på grund af sit handicap har problemer med sin siddestilling, kan vi afdække disse med en siddestillingsanalyse og komme med løsningsforslag.

En medarbejder forklarer om rygmarvsskade

Med en siddestillingsanalyse foretager vi en grundig undersøgelse af siddemæssige problemer, der kommer til udtryk ved eksempelvis fejlstillinger, skævheder, dårlig balance eller tryksår. Vi tager udgangspunkt i borgerens dagligdag og aktivitet.

Undersøgelse af siddeevne

Vi indleder med en afklarende samtale om problematikken, hvorefter vi foretager en fysisk undersøgelse af bl.a. siddeevne, skævheder og trykaflastning. Vi kan også foretage en elektronisk trykmåling.

Siddestillingsanalysen foretages på Specialrådgivningen, men kan i specielle tilfælde foregå i borgerens eget hjem. Der deltager som regel to rådgivende terapeuter fra Specialrådgivningen. Ud over borgeren deltager eventuelle hjælpere eller pårørende, samt den henvisende kommunale sagsbehandler.

Udarbejdelse af rapport

Efter analysen udfærdiger vi en rapport med fund, vurderinger og løsningsforslag. Det kan på forhånd aftales med sagsbehandleren, hvor omfattende rapporten skal være. Rapporten sendes senest to uger efter analysen til sagsbehandleren og eventuelt også til borgeren, hvis dette ønskes.

På baggrund af rapporten kan sagsbehandleren vurdere, hvorvidt der er behov for andre ydelser fra Specialrådgivningen. Det kan eventuelt aftales, at vi står for den videre tilpasning.

Henvisning til siddestillingsanalyse

Har du en borger, som på grund af sit handicap har problemer med sin siddestilling, kan vi afdække disse med en siddestillingsanalyse og komme med løsningsforslag. Du finder formularen her.