Gå til hovedindhold

Valg og tilpasning af hjælpemidler

Valg og tilpasning af hjælpemidler afdækker hvilke hjælpemidler, fx kørestol, en person med handicap har brug for.

En borger får hjælp til at finde og tilpasse hjælpemidler.

Ved afprøvning og vurdering af hjælpemidler varetager vi alt fra den indledende undersøgelse af behov og krav til udvælgelse.

Valg og tilpasning af hjælpemidler kan fx være:

  • Afprøvning og tilpasning af kørestol
  • Afprøvning og tilpasning af puder/rygge og siddesystemer
  • Andre hjælpemidler som arbejdsstole, bade/toiletstole, ganghjælpemidler mv.

Indledende samtale

Vi indleder med en afklarende samtale om problematikken, hvorefter vi klarlægger hvilke krav og behov, borgeren har til hjælpemidlet, også i forhold til omgivelserne.

Vores rådgivende terapeut foretager en undersøgelse af hvilke egnede produkter, der findes på hjælpemiddelmarkedet og hjemskaffer de hjælpemidler, der ønskes afprøvet. De udvalgte hjælpemidler afprøves, hvorefter det bedst egnede udvælges.

Hvor foregår afprøvningen?

Afprøvningen foregår hos Specialrådgivningen eller evt. i borgerens hjem, hvor hjælpemidlet afprøves og eventuelt tilpasses. Efter afprøvningen aftaler vi, hvem der skal foretage sig hvad i forbindelse med færdiggørelse af hjælpemidlet til borgeren.

Hvis der er behov for et nyt møde eller en ny afprøvning, aftales dette med sagsbehandleren. Herunder vurderes det, om der er behov for andre ydelser fra Specialrådgivningen.

Afsluttende fase

Når afprøvningen er afsluttet, aftales det med sagsbehandleren, om der ønskes en skriftlig rapport tilsendt. Det aftales med sagsbehandleren, hvornår vi skal afslutte sagen.

Henvisning til valg og tilpasning af hjælpemidler

Vi kan hjælpe med at afdækker, hvilke hjælpemidler, fx kørestol, en person med handicap har brug for. Du finder henvisnings-formularen her.